Blok Girişleri ve Kat Koridorları

  1. Evinizin kapısının önünden itibaren başlayan ortak alanın sorumluluğunun site yönetiminde olduğu unutulmamalı ve bu alana özel eşyalar bırakılmamalıdır (Türk Medeni Kanunu, Madde 737). Blok girişlerine, koridorlara ve sahanlıklara bebek arabası, bisiklet, saksı, ayakkabılık, portmanto vb. eşyalar bırakmayınız. Bu kurallara uymayan site sakinleri hakkında 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 25. Maddesi hükümleri uyarınca hukukî işlem başlatılacaktır.
  2. Site içindeki bodrum katlarında (otopark) depo alanı bulunmamaktadır. Bodrum katlarda bulunan otopark/sığınakların 3194 sayılı imar kanunu ve imar yönetmeliği hükümleri gereği, başka amaçlarla ve özellikle depo olarak kullanılması mümkün değildir. Bu nedenle hiçbir site sakini eşyalarını otopark/sığınaklarda depolayamaz.
  3. Site yönetiminin bisikletler için bir yer (alan) gösterme sorumluluğu olmamasına karşın otopark alanı içinde bisikletler için bir alan oluşturulmaya çalışılmaktadır. O zamana kadar bisikletler daire içlerinde muhafaza edilmelidir. LOFT katlardaki asansör boşlukları geçici süreyle bu amaçla kullanabilir.
  4. Ortak alanlar ve ortak alanlardaki kapı, pencere, cam, zemin, tavan, duvar, pano, posta kutusu, merdiven, merdiven korkuluğu, asansör, park oyuncakları, aydınlatma elemanları, güvenlik kamerası, ağaç, çiçek, çim, şezlong, şemsiye, bilgilendirme elemanları vb. üzerinde tüm site sakinlerinin ortak kullanım hakkı vardır. Bu alanlara ve bu alandaki demirbaşlara bilinçli olarak zarar verilmesi halinde zararın giderilmesi için yapılan masraflar ve ferileri zarar veren kişi veya velayet veya vesayet hakkı sahibinden tahsil edilecektir. Ödemeden kaçınanlar hakkında 6098 Sayılı Borçlar Kanunu’nun genel hükümleri çerçevesinde hukukî işlem başlatılacaktır.
  5. Site sakinleri bağımsız bölümler ve ortak alanlarda diğer bağımsız bölüm sakinlerini rahatsız edecek şekilde sarsıntı yapan, koku, duman ve toz çıkartan işler yapamazlar.
  6. Blok giriş ve kat koridorlarında site sakinlerini rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  7. Balkon ve bağımsız bölüm içlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle televizyon ve müzik dinlenilmemelidir (Türk Ceza Kanunu, 546 Madde).
  8. Yasal olarak korunan dinlenme saatleri; 23:00 – 08:00 arası, pazar günleri ve resmi tatil günleridir. Bu belirtilen yasal dinlenme saatlerinde yüksek sesle müzik dinlemek, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge vb. gürültülü makine çalıştırmak veya komşuları rahatsız edecek seviyede yüksek ses çıkarabilecek herhangi bir eylemde bulunulmaması gerekir.

    Site sakinleri diğer site sakinlerini rahatsız edecek iyi niyet kurallarına uymayan hareketlerden, aşırı gürültü, sarsıntı veya yasa/yönetim planına aykırı davranışlardan kaçınmak zorundadır.
  9. Teras, balkon ve pencerelerden aşağı sigara izmariti ve/veya çöp atmak yasaktır.
  10. Çirkin görüntü oluşması, rahatsız edici koku oluşturması, temizliği ve geçişi engellemesi nedeniyle daire kapı önlerine ayakkabı, terlik ve paspas gibi özel eşyaların bırakılması yasaktır.
  11. Blok giriş, koridorlar ve sahanlık duvarlarını temiz tutunuz, ilan, tablo, çiçek vb. asmayınız, çocukların duvarları yazı ve resimlerle kirletmelerini önleyiniz (Bu konuda ebeveynlerin özen göstermesi rica olunur.)
  12. Site ve blok girişleri yönetimden teslim alınan manyetik Rfid anahtarlıklar ile yapılmaktadır. Blokların dış kapıları güvenlik gereği sürekli kapalı tutulmalıdır. Yabancı kişilerin binaya girmesi konusunda tüm sakinler bilinçli davranmalı ve tanımadığı kimseler için blok giriş kapılarını açmamalıdır.
  13. Bina sakinleri blok girişlerindeki “Bilgi Afiş Panosunu” düzenli olarak takip etmeli, aidat ödemeleri, faturalar ve gerekli bilgilendirmelerden düzenli olarak haberdar olmalıdır. Ayrıca bilgilendirme ve duyurular tüm site sakinlerinin yer aldığı “PERA LOFT DUYURULAR” WhatsApp grubunda da paylaşılmaktadır.
  14. Merkezî anten sistemi çalışır durumdadır. Bağımsız bölümlerde oturan site sakinlerinin TV yayınlarını bu merkezî sistemden almaları gerekmektedir. Bu nedenle, blok dışına ve bağımsız bölüm balkonlarına uydu antenlerinin monte edilmesi yasaktır.
  15. Ortak alanlardaki her türlü mekanik ve elektronik sistemlere sakinlerimizin müdahalesi güvenlik ve insan sağlığı açısından sakıncalıdır. Tespit edilen aksaklıkların yönetime bildirilmesi gerekmektedir.
  16. Yangın dolapları ve yangın tüpleri kurcalanmamalı, gerekmedikçe yerinden indirilmemeli, boşaltılmamalıdır.